Musisz zmienić swoją dietę .Załóż sobie konto i w innym dziale np. ladies/odżywianie dokładnie opisz swój jadłospis .Na zaparcie zaleciłbym dodać do diety olej tłoczony na zimno np. rzepakowy, lniany, oliwny. Więcej porad uzyskać po dokładnym opisaniu swojej diety w wyżej wymienionych działach.
Uboga w witaminy? Czyli co dodać? Jem jeszcze pomidory, kapustę kiszona i codziennie wlatuje sól z marchwi i buraka sam robie. Śniadanie mam B+t Ew czasami wlatuje do ego 30g owsianych lub jabłko. Olej rzepakowy rafinowany do smażenia tłoczony na zimno łyżką do buzi. Mam taki problem że nie cierpię ryb. Na diecie tłuszczowej też piszesz że piszczy [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] od Ciebie zależy, nie wiem co lubisz białko: drób, wołowina, chuda wieprzowina, świeże ryby, jaja, przetwory mleczne, sledzie, od czasu do czasu ryby wędzone, tuńczyk. tłuszcze, oliwa z oliwek, olej lniany, rzepakowy nierafinowany tłoczony na zimno, orzechy (tylko nie ziemne), migdały, dynia, orzech kokosowy, jaja, awokado, tłuste świeże ryby.
Dżem własnej roboty?Sos słodko-kwaśny odpada, wieprzowina najlepiej żeby była dobra jakościowo a nie chłam z marketu, makrela w sosie- chyba Ci o puchę chodzi - odpada. olej rzepakowy - jeżeli w cenie oliwi z oliwek (czyli tłoczony na zimno) to tak. Jeden z tych posiłków jest przedtreningowy, więc odpadają warzywa... Najważniejsze na koniec - [...]
smietany trochę sporo mozna obnizyć i dorzucić inne źródło tłuszczy, olej rzepakowy uniwersalny też można podmienić na rzepak ale tłoczony na zimno neirafinowany, czy w ogóle dodać np jakieś orzechy, migdały.
PlumeQ olej rzepakowy powinien być tłoczony na zimno, nierafinowany. Wątpię, że taki znalazłeś w lodówce, bo dość ciężko go dostać. A zwykły 'do smażenia' to lepiej wyjdziesz nie spożywając go w ogóle.
Spożywasz rybę z masłem orzechowym? generalnie jest go za dużo, dodatkowo olej rzepakowy jedynie tłoczony na zimno. Dość sporo mleka, za to warzyw mało. Osobiście podniósłbym węgle, a tłuszcze zmniejszył bowiem to jest moja propozycja. Jeśli czujesz się dobrze na w/w makrosach to ok.
masło dobre źródło grahamka na noc już niekoniecznie puszkowane ryby tylko od czasu do czasu posiłek 5 odpada olej rzepakowy daj tłoczony na zimno urozmaicaj, dał tłuste mięsa ryby, nie będzie problemu z tłuszczami
I. Kukurydziane zmień na owsiane. II. Posiłek do wymiany, daj źródła białka i źródło złożonych węgli. III. Olej rzepakowy może być, jeśli jest nierafinowany i tłoczony na zimno, a o taki raczej trudno. Możesz zamienić na oliwę z oliwek. IV. Wywal wafle. V. Wywal orzechy ziemne, daj jakieś inne orzechy. Dodaj warzywa i urozmaicaj źródła tłuszczów. [...]
Wyniki jak dla mnie bdb w B, w A6 też db. L tylko odstaje, ja bym wrócił przy kolejnym poziomie, albo już obwodzie z powrotem do A2 ;> Co do tego oleju kujawskiego, trochę droższy jest olej rzepakowy db do smażenia i pieczenia (ale ten tłoczony na zimno). Tak j/w przekop się przez dział Odżywianie ;)
Każdy olej rzepakowy czy jest rafinowany,czy nie nadaje się do smażenia,nawet kujawski jest tłoczony na zimno,tylko że jest rafinowany bo jest robiony przemysłowo,a oczywiście lepszy jest nierafinowany.Pozdrawiam.
słonecznik ma niekorzystną proporcję kw.tłuszczowych omega 3:omega 6,dlatego wymień go na orzechy włoskie/pestki dyni Olej rzepakowy masz tłoczony na zimno?
Kontrola proporcji tłuszczów nie jest trudna, a na pewno nie po pewnym czasie "dietowania" Gorzej jednak jest ze składem niektórych produktów. Teoretycznie olej rzepakowy za 1,99zł ma taki sam skład tłuszczów jak tłoczony na zimno, w praktyce niekoniecznie
[...] w słodyczach, produktach z białej mąki, żywności przetworzonej oraz napojach innych niż woda. Dodatkowo, należy ograniczyć spożywanie tłuszczy zwierzęcych (w pierwszej kolejności) oraz trzymać się odpowiedniej granicy przyjmowania tłuszczy roślinnych. Jest to przedział około 30-60 gram tłuszczy na dzień. Górnej granicy trzymamy się w [...]
Gdyż oliwa jest zdecydowanie lepiej rozreklamowana,.Ja osobiście preferuję olej rzepakowy, oczywiście tłoczony na zimno, który według mnie jest lepszy od oliwy z oliwek i lepiej smakuje.
Odtłuszczony nabiał jest kiepskim rozwiązaniem, tłuszcz mleczny oferuje wiele wartości odżywczych. Olej rzepakowy musi być tłoczony na zimno, zapewne go kupujesz w jakimś przezroczystym plastiku. Pestki dyni są dobrym źródłem cynku czy magnezu bowiem w Twojej diecie jest deficyt omega-3. Jak wygląda kwestia spożycia warzyw, owoców? Brokuły w [...]
Olej rzepakowy jest lepszy od oliwy :-) Nie ma smaku, tańszy i w sumie skład też lepszy. Oczywiście nierafinowany i tłoczony na zimno. http://pokochajolejrzepakowy.pl/wp-content/uploads/2013/03/tabela11.jpg
Rafinacja to proces oczyszczania,tak więc nie ma nic wspólnego z granicą dymienia.Olej rzepakowy poddany rafinacji,czy nie nadaje się do smażenia,ponieważ ten rafinowany przeważnie też jest tłoczony na zimno.Pozdrawiam.